Què
us han semblat els personatges i la trama de l'última història que heu llegit?
En quin moment heu plorat o en quin altre haguéssiu llençat el llibre per la
finestra? Escolteu atentament com s'ho fa Marta Meneu per compartir amb els
lectors i lectores la seva valoració:
dimecres, 30 de gener del 2019
diumenge, 20 de gener del 2019
Orientacions sobre la lectura a casa
En aquest enllaç podeu consultar les recomanacions del Departament per a fomentar l'hàbit lector a casa.
DECÀLEG PER A FOMENTAR L'HÀBIT LECTOR
- Considereu els seus interessos. La lectura ha de ser percebuda com un plaer, no pas com una deure o una obligació. Qualsevol tipus de lectura és positiva: còmics, contes, novel·les, revistes, blogs, etcètera.
- Convertiu la lectura en una pràctica habitual a casa. El contagi és el mètode més eficaç per a fomentar la lectura. És molt important que els adults llegiu a casa i sàpigueu transmetre l'entusiasme que us generen.
- Habiliteu espais per a fomentar la lectura. Construïu una prestatgeria en la qual els vostres fills puguin ordenar les seves lectures preferides. Reserveu un espai de la casa prou agradable per llegir, que sigui prou tranquil per evitar distraccions.
- Organitzeu activitats al voltant dels llibres. Aneu a veure pel·lícules o obres de teatre relacionades amb la seva lectura. O també a l'inversa: destaqueu que les pel·lícules que són del seu interès estan basades en llibres. És important demostrar que la lectura àmplia el seu coneixement del món.
- Ajudeu-los a planificar un temps per a la lectura. Establiu franges horàries familiars dedicades a la lectura. Ressalteu que també hi ha molts moments d'espera (autobús, consulta mèdica, etcètera) en els quals la lectura pot ser una molt bona distracció.
- Visiteu periòdicament les biblitoques i llibreries. Equipaments que disposeu d'un gran arsenal de llibres i on podran descobrir, per ells mateixos, aquells gèneres literaris que més els hi agraden.
- Debateu sobre les lectures de classe, compartint amb ells els conflictes que tracten els llibres, i destacant la connexió que tenen amb els temes d'actualitat.
- Utilitzeu les eines informàtiques (pàgines web, blogs) per a llegir crítiques que els hi permetin aprofundir en el significat de les lectures.
- Creeu un context lector agradable. Intenteu potenciar una lectura atenta, profunda, dels continguts que tenen a l'abast els vostres fills. En aquest sentit, fixeu limitacions a l'ús de les xarxes socials.
- Valoreu el vostre fill quan estigui llegint. Destaqueu la importància de la lectura com a font de plaer i de coneixement. D'aquesta manera consolidareu el seu hàbit lector.
Missatge de benvinguda
Benvinguts al bloc de la
Biblioteca de l’ Institut Alzina!
Aquest portal desitja ser el punt
de trobada entre els estudiants, les famílies i el professorat del nostre
institut. A través del catàleg Èpergam, hi podreu consultar tots els llibres
que disposem a la biblioteca.
A més, anirem publicant regularment totes les novetats de l’institut relacionades amb la lectura: adquisició de nou material, presentacions literàries al barri, recomanacions personals, el calendar d’activitats, i un llarg etcètera
A més, anirem publicant regularment totes les novetats de l’institut relacionades amb la lectura: adquisició de nou material, presentacions literàries al barri, recomanacions personals, el calendar d’activitats, i un llarg etcètera
No dubteu en contactar amb
nosaltres, si us plau, si teniu cap dubte o voleu respondre qualsevol
aclariment.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...
-
VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...
-
XERRADA A LA BIBLIOTECA AMB L' ARTUR PADILLA El dimarts dos de maig, Maria González Roca, professora del departament de català, va o...
-
El passat 7 d’octubre va ser el 172è aniversari de la mort d’EDGAR ALLAN POE, un gran escriptor nord-americà de fama universal, poeta, nar...