dimarts, 12 d’octubre del 2021

ANIVERSARI DE LA MORT D'EDGAR ALLAN POE

 

El passat 7 d’octubre va ser el 172è aniversari de la mort d’EDGAR ALLAN POE, un gran escriptor nord-americà de fama universal, poeta, narrador i crític literari, creador del gènere de terror i conegut, sobretot, pels seus relats policíacs, de ciència ficció i d’horror.

Aprofitant aquesta efemèride, ens proposem que conegueu alguns aspectes de la seva vida i de la seva obra. Som-hi!

Poe va néixer a Boston (Massachusetts) el 19 de gener del 1809 i va morir a Baltimore (Maryland) el 7 d’octubre de 1849, d’un possible atac cerebral, pocs dies després de ser trobat inconscient en un carrer de Baltimore, segurament per les seves addiccions a les drogues.

Si voleu conèixer més detalls de la seva complicada vida, us aconsellem que veieu aquest draw my life:


La majoria dels seus contes es desenvolupen en un ambient gòtic i sinistre, ple d’intervencions sobrenaturals i, en molts casos, són veritables obres mestres de la literatura de terror, de ciència ficció o del gènere policíac.

Alguns dels més destacats són aquests:  La bóta d’amontillat, Berenice,  L’escarabat d’or. Els crims del carrer Morgue, La carta robada. El manuscrit trobat en una ampolla, El cor delator, La caiguda de la casa Usher, El gat negre, El pou i el pèndol, El corb, etc.

Imaginem que us han entrat moltes ganes de llegir algun dels contes de Poe. Són ideals ara que s’acosta Halloween. Aquí us deixem una mostra:

 Adaptació del poema El corb:



Adaptació en format animació del conte El cor delator



 Aquí trobareu gairebé tots els seus contes en format digital (traduïts al castellà):

https://ciudadseva.com/autor/edgar-allan-poe/cuentos/

I en versió original en anglès:

https://poestories.com/stories.php



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

   VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...