dijous, 8 de setembre del 2022

DIA INTERNACIONAL DE L'ALFABETITZACIÓ 2022 

Com cada any, des de 1967, el 8 de setembre se celebra el Dia Internacional de l'Alfabetització a tot el planeta, per a recordar la importància de l'alfabetització com a factor de dignitat i de drets humans, així com per a aconseguir avanços en l'agenda d'alfabetització, amb la intenció d'una societat més instruïda i sostenible.

Avui dia, al voltant de 773 milions d'adults en el món no compten amb les competències bàsiques en lectoescriptura. En l'any 2017 es van sumar a aquestes xifres l'alfabetització digital.

No hem d'oblidar-nos tampoc que, arran de la pandèmia, és possible que gairebé 24 milions d'estudiants mai tornin a l'educació formal, dels quals es preveu que 11 milions siguin nenes i dones joves. Per tant, per a garantir que ningú es quedi enrere, el Dia Internacional de l'Alfabetització d'enguany se celebrarà a tot el món sota el lema Transformar els espais d'aprenentatge de l'alfabetització.

A escala mundial, s'organitzarà un esdeveniment internacional híbrid els dies 8 i 9 de setembre de 2022 a Costa d'Ivori. Els programes i pràctiques d'alfabetització excel·lents d'enguany seran anunciats durant la cerimònia de lliurament dels Premis Internacionals d'Alfabetització de la UNESCO 2022.

Tanmateix, nosaltres, des de l'escola i com a membres de la comunitat educativa, tenim la responsabilitat de visibilitzar la importància de l'educació perquè els nostres alumnes adquireixen els coneixements essencials per desenvolupar-se a la vida quotidiana i per garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat.

Per tant, tots plegats, hem d’assolir els Objectius del Desenvolupament Sostenible.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

   VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...