dimarts, 17 de gener del 2023

 

24 DE GENER, DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ

L’any 2018, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 24 de gener el Dia Internacional de l’Educació, per posar de relleu el paper que l’educació exerceix en la pau i el desenvolupament. L’educació contribueix a la creació d’una societat més inclusiva i equitativa.


                                         

El dret a l’educació apareix a l’article 26 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, on es proclama que l’educació primària ha de ser gratuita i obligatòria per tothom. No obstant això, segons els informes de la UNESCO, al voltant de 264 milions d’infants i adolescents no poden iniciar o completar els seus estudis primaris. La pobresa, la discriminació, els conflictes armats o els desplaçaments forçosos en sont alguna de les causes.


A tall d’exemple actual, el llarg de l’any 2022 el govern dels Talibans a l’Afganistan ha restringit l’accés a l’educació pública a les nenes i s’ha prohibit que les noies puguin estudiar a la universitat periodisme, ingenieria o veterinaria. Commou veure iniciatives personals com la de la Nisa Rahimi, una mestra de Kabul que ha creat una escola clandestina a casa seva per seguir formant nenes.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

   VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...