dimecres, 9 de novembre del 2022

 

     175è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE BRAM STOKER






El 8 de novembre de 1847 va néixer a Irlanda el polifacètic novel·lista Abraham (Bram) Stoker, que va destacar des de jove per la seva afició a l'atletisme i al futbol i de més gran per les matemàtiques, la filosofia i la literatura.

En el terreny literari va conrear sobretot el relat curt. Dràcula és la seva la novel·la més coneguda. Per la seva redacció Stoker es va basar en llegendes prèvies que tractaven sobre el comte vampir de Transsilvània a les que l'autor va donar unitat, afegint al relat inquietant ressonàncies simbòliques i esborrant les fronteres entre la vida i la mort.






La potència de la història ha retingut l'atenció d'importants cineastes de manera que ha estat portat al cinema en nombroses ocasions, entre les quals mencionem la de F.W. Murnau (1922), protagonitzada pel gran Bela Lugosi i la de Francis FordCoppola (1992)amb l'actor Gary Oldman com a comte Dràcula.



Tot i que el cinema ha fet molt bones adaptacions, sempre el llibre és molt més fidedigne.
Us recomano la lectura d'aquesta novel·la gòtica. L'editorial Alfaguara ha fet una adaptació juvenil amb unes il·lustracions molt boniques i actuals, però també està a altres editorials.



Si us agrada, podeu escriure un comentari a l'entrada d'aquest blog explicant què us ha paregut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

   VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...