dilluns, 16 de març del 2020

Recomanació de lectures per llegir aquests dies a casa

Aquests dies a casa tindrem temps per posar-nos a llegir. A través de la lectura podrem descobrir nous mons i viure aventures interessants.

Aquí teniu una llista de recomanacions i una fitxa de lectura que podeu fer del llibre que més us agradi:


"A 'Frankenstein', Mary Shelley planteja una criatura que és rebutjada, humiliada per la societat, i, de fet, així és com se senten sovint els adolescents: incompresos, totalment rebutjats per tothom. Crec que des del començament de la història poden connectar amb els sentiments que s'hi expressen perquè són els mateixos que senten ells."

"És una obra que ens explica la història de la Makepeace, una noia d'origen humil que descobreix que té el poder de sentir els esperits dels morts. És una història que parla de vius, morts, bruixeria, mentides, traïcions. És una obra que va guanyant intensitat amb cada capítol."

"A través de diferents narradors protagonistes, ens explica la història de la Nazia, una nena del Pakistan que el que té superclar és que ha que ha d'anar cap al Pakistan a casar-se amb un dels seus tiets. M'ha agradat moltísssim aquest llibre perquè posa en relleu aquesta realitat."

"És com un recull de diferents microrelats seus. M'ha agradat molt perquè no és un llibre que es llegeixi tot de cop, sinó que és per llegir pausadament. Ajuda a la gent a fixar-se més en el que tenen al seu voltant i no només en ells mateixos; perquè avui dia tenim un problema i és que ens fixem molt en nosaltres mateixos, anem sempre amb el mòbil sense veure què passa al nostre voltant."

"A 'Mentida', es planteja una relació d'amistat digital entre dos adolescents, un noi i una noia, aparentment molt diferents. Darrere d'aquestes aparences, es van amagant secrets que són la mentida de la història. Aquesta novel·la la vaig treballar a classe, i un alumne, que no era gaire lector, em va dir que, gràcies a aquesta novel·la, havia descobert el plaer de la lectura i que segurament recordaria aquesta història per tota la vida."

"'Res no importa, fa temps que ho sé. Així doncs, no val la pena fer-hi res. Acabo de descobrir-ho.' Imagineu-vos un llibre per a adolescents que comença així. Són d'aquells llibres que quan jo tenia 14, 15 o 16 anys hagués matat per llegir. És un llibre que ja té anys, però a mi m'encanta tornar-lo a posar a mans dels adolescents perquè parla el seu llenguatge."


"La maleta és de les petites joies que hem de tenir tots a les nostres biblioteques personals. Cent anys d'història i una maleta com a protagonista. No tenim ni un home ni una dona com a protagonistes, sinó una maleta que va passant de mà en mà. És d'aquells llibres que ens encomana el cuquet lector."

EL arte de no amargarse la vida Rafael Santandreu
Ed. Planeta
Un libro para reflexionar y leer en familia, en tiempos de confinamiento. En él se habla de que se puede ser feliz con muy poco: simplemente con tener las necesidades de un techo que nos cobije y las comidas básicas del día y agua. El resto es una bendición y no siempre sabemos apreciar
Somos más felices de lo que nuestra mente cree.
Muy recomendable.


Un amor   Alejandro Palomas
Ed. Destino
Los problemas de una familia muy actual. Amalia y sus tres hijos, muy diferentes entre sí: Silvia, Emma y Fer.
Emma se va a casar y, antes de la boda, surgen mil imprevistos y afloran mil emociones.
Esta obra obtuvo el premio Nadal 2018.
Alejandro Palomas, traductor, profesor de escritura creativa( además de escritor) deja fluir un castellano fácil y la obra resulta como de serial de TV.


Relato de un náufrago  Gabriel García Márquez
Ed Vicens Vives

Basado en la historia real de Luis Alejandro Velasco, un tripulante de un buque militar  hundido tras una tempestad que sobrevivió a diez días en alta mar hasta que fue rescatado. La obra, en forma de crónica novelada,  se publicó en 1970 y es la resistencia de un ser humano ante la adversidad y cómo el instinto de supervivencia se activa ante situaciones extremas.

García Márquez fue Premio Nobel de Literatura y esta es una de sus primeras obras, pero es un valor literario seguro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

   VISITA DE PILAR GARRIGA, UN ESTIU A BORNEO L'alumnat de 1r ESO va rebre el dimarts 23 de maig a la Pilar Garriga. Pilar és llicenciad...